Monday, September 22, 2008

Etninen lohi

Oho, kahden vuoden tauko tällä puolella :) Tällä välin olen alkanut ajoittain syödä myös kalaa, ja tästä päästäänkin varsinaiseen asiaan.

Tällaista on tullut nyt pari kertaa kokattua. 3-4 hengelle nälästä riippuen. Eilen laitettu ei ollut mitenkään erityisen tulista, mutta jos pitää sellaisesta, mausteita voi tietysti ripotella raskaammallakin kädellä.

500 g lohifilettä
1 iso sitruuna
suolaa
sitruunapippuria
garam masalaa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
ruokaöljyä
mustapippuria
curryä
1 kuivattu kokonainen chili (tai chilirouhetta)
n. 1-1,5 dl maustamatonta jugurttia
n. 1-1,5 dl vettä
n. 4 tomaattia
(muita kasviksia)
n. 2 rkl tomaattipyrettä

Lisäkkeeksi: basmatiriisiä

Poista lohesta nahka ja ruodot ja paloittele kuutioiksi. Laita astiaan, heitä päälle suola, sitruunapippuri ja garam masala. Purista sitruunasta mehu, lisää se lohiastiaan, sekoita ja laita jääkaappiin marinoitumaan 15-30 minuutiksi.

Pilko sipuli ja valkosipuli, laita pannulle mustapippurin, curryn ja chilin kanssa. Kuullota öljyssä. Lisää sitten seokseen nesteet (jugurtti ja vesi) ja sekoittele. Paloittele tomaatit. Sekaan voi laittaa myös muita kasviksia; eilen käytin tuoretta pinaattia, jota oli jäänyt yli edellisen päivän ruoasta. Myös paprika sopii mainiosti tähän(kin). Lisää pilkotut kasvikset ja lohi marinadeineen pannuun ja laita perään tomaattipyreetä. Kypsennä kohtuullisella lämmöllä, kunnes lohi on kypsää. Vettä voi lisätä, jos liemi uhkaa kiehua kokonaan kuiviin. Tarjoa riisin kanssa. Myös naan-leipä sopii lisukkeeksi hyvin, jos sitä on.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home