Sunday, November 13, 2005

Klassikko: Salsa

Salsasta on muodostunut tavaramerkkini, enkä oikein enää osaisi järjestää bileitä tekemättä salsaa. (Ensimmäiset salsabileeni taisivat olla Lauran kanssa pidetyt tuparit vuonna 2000; silloin tein salsaa ensimmäistä kertaa, ja tulos oli muuten ihan hyvä, paitsi että onnistuin sählätessäni saamaan chiliä nenän limakalvoille... %)) Resepti on evolvoitunut pikkuhiljaa seuraavanlaiseksi:

2 isoa tai 3 pientä sipulia
6 valkosipulinkynttä tai 1 kiinalainen valkosipuli
1 prk tomaattimurskaa
1 prk chilillä maustettua tomaattimurskaa
1 tlk paseerattua tomaattia
suolaa
sokeria
mustapippuria
maun mukaan chilirouhetta (sellaista, jossa siemenet on tallella)
tilkka öljyä
(tilkka sitruunamehua)

Pilko sipulit ja valkosipulit hienoksi ja kuullota pannulla öljyssä muutama minuutti chilin ja mustapippurin kanssa. Lisää tomaattimössöt ja vesitilkka ja sekoita. Lisää sokeri, suola ja halutessasi sitruunamehu. Keittele n. 10 minuuttia, kunnes ylimääräinen neste haihtuu. Jäähdytä ja tarjoa nachojen kanssa.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home