Sunday, November 13, 2005

Vuohenjuustokanapeet

Toinen eilinen biletarjottava; helppo mutta vaikuttavan näköinen pikku naposteltava. Jos et pidä vuohenjuuston mausta, voit vuohenjuuston sijaan käyttää mozzarellaa ja laittaa mozzarellakanapeiden päälle tuoreen basilikan lisäksi kirsikkatomaattiviipaleita.

1 iso patonki
3 valkosipulinkynttä
reilut 200 g vuohenjuustoa (vaihtoehtoisesti sama määrä mozzarellaa + kymmenkunta kirsikkatomaattia)
2 rkl ruokakermaa
tuoretta basilikaa

Ota juusto huonenlämpöön pehmenemään ja sotke se kerman ja 2 paloitellun valkosipulinkynnen kanssa mössöksi.
Viipaloi patonki reilun sentin levyisiksi viipaileiksi ja paista uunissa muutama minuutti, käännä, ja paista muutama minuutti lisää niin, että viipaleet ovat rapeita mutta eivät palaneita. Ota kolmas valkosipulinkynsi ja sivele uunista tulleet leivänpalat sillä. Levitä sitten juustotahna viipaleiden päälle, ja laita päällimmäiseksi basilika (tomaatti juuston ja basilikan väliin mozzarellaversiossa). Anna "jähmettyä" muutama hetki ja tarjoa sitten joko lämpiminä tai huoneenlämpöisinä.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home