Saturday, March 25, 2006

Mokkapalat

Toinen bileidemme klassikko ovat nämä mokkapalat. Tämä on aito perintöresepti, jonka olen tuonut mukanani lapsuudenkodistani; jostakin syystä perheessämme oli tapana tehdä mokkapaloja erityisesti vapuksi, kun olin lapsi.

Pohja:

2 munaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhja
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2,5 dl maitoa
1,5 dl sulaa margariinia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi (nopea vatkaaminen riittää, vaahdon ei tarvitse olla kovaa). Lisää kuivat aineet pieninä määrinä vuorotellen. Lisää lopuksi maito ja margariini varovaisesti ja sekoita. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille (peltiä voi käännellä niin että taikina levittyy tasaisesti). Paista 200 asteessa 15-20 min. Anna jäähtyä.

Kuorrutus:

3 dl pölysokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 rkl kuumaa kahvia
4 rkl sulaa margariinia

Nonparelleja, strösseleitä, hopeapalloja tms.

Sekoita aineet keskenään ja levitä tasaisesti pohjan päälle. Ripottele päälle koristeeksi nonparelleja tms. (voi myös jättää pois). Anna jähmettyä viileässä ja leikkaa paloiksi.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home