Tuesday, November 15, 2005

Pinaattia ja fetaa: pseudointialainen arkiruoka

Palak paneer eli intialainen kotijuusto-pinaattikastike lienee tuttu useimmille, mutta intialaisen kotijuuston tekeminen itse arkisin on hieman turhan vaivalloista. Arjen pikaruoaksi olen kehittänyt tällaisen feikkiversion, joka on vielä suhteellisen terveellistäkin.

2,5 dl basmatiriisiä
6 dl vettä
suolaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
2 pss pakastepinaattia
1 prk kevytfetaa paloina tai itse kuutioituna (myös se 3%:n hieman kumisempi toimii tässä ihan ok, mutta parempaa tietysti saa, mitä enemmän on rasvaa ;)
1 dl maustamatonta jugurttia
loraus sitruunamehua
mustapippuria
garam masalaa
chiliä

Laita vesi kiehumaan ja lisää suola. Pilko sillävälin sipuli ja valkosipulinkynnet. Kun vesi kiehuu, lisää riisi vesikattilaan.

Laita samoihin aikoihin sipulit pannulle kuullottumaan rasvatilkassa pariksi minuutiksi. Lisää sitten pannulle pinaatti, sitruunamehu ja mausteet. Kun seos alkaa olla tasaista mössöä (esim. pinaatti on sulanut), lisää jugurtti ja vähennä lämpöä. Sekoittele. Lisää lopuksi valutettu feta ja anna sulaa hieman.

Valuta riisistä sen kypsyttyä ylimääräinen neste pois, ja tarjoile pinaattikastike riisin kanssa; myös naan-leipä tai etnokauppojen ns. välimerenleipä sopii tähän kuin nenä päähän.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home